Andreeva na društvenim mrežama često objavljuje svoje fotografije iz Crne Gore Izvor: Screenshot/YouTube

Državljanka Crne Gore vodila emisiju koja je prekinuta zbog anti-ratnog transparenta

Crna Gora

U ponedjeljak je svijet obišla vijest da je novinarka prekinula večernju informativnu emisiju na ruskoj televiziji Kanal 1 – bliskoj vlastima u Moskvi – držeći antiratnu poruku u rukama. Međutim, manje je poznato da je novinarka koja je vodila emisiju državljanka Crne Gore. U pitanju je Ekatarina Andreeva, ruska novinarka koja je od 2011. godine državljanka Crne Gore. Ona je tada dobila počasno državljanstvo, navodi se u dokumentima koje su tada objavile NVO.

Još 2015.godine je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio da je Andreeva državljanka Crne Gore i tada je naveo da je ona u braku sa crnogorskim biznismenom Dušanom Perovićem. Inače, Perović je jedno vrijeme bio i šef predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

Prema podacima Vlade koji su dostavljeni NVO sektoru, Andreeva je 2011. godine dobila crnogorski pasoš nakon što je rješenje o tome potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović, prenosi Portal RTCG

Andreeva na društvenim mrežama često objavljuje svoje fotografije iz Crne Gore.

Inače, ruska novinarka koja je upala u studio kažnjena je sa 30.000 rubalja, ili  oko 250 eura zbog „organizovanja neovlašćenog javnog događaja”. Sud je proglasio Marinu Ovsjanikovu, urednicu programa, krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA.

Po pisanju sajta “Meduza”, kažnjena je zbog videa koji je snimila prije protestnog performansa, a ne zbog samog buntovnog čina.

„Ne ratu, zaustavite rat, ne vjerujte u propagandu, lažu vas”, pisalo je u poruci, koja se jasno vidjela iza voditeljke Ekatarine Andreeve.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *