poslije svađe premijera Zdravka i ministra vanjskih poslova Radulovića Izvor: Radio Slobodna Evropa

Prekinuta sjednica Vlade nakon polemike o sankcijama Rusiji

Crna Gora

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović održaće u 13 sati vanrednu pres konferenciju, nakon što je sjednica Vlade prekinuta poslije svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, saznaju “Vijesti”.

Kako je “Vijestima” kazao izvor koji je prisustvovao sjednici, na Vladi se u tom trenutku raspravljalo o uvođenju sankcija Rusiji.

Iz Vlade je zvanično saopšteno da je sjednica prekinuta “zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda”. „Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću”, navodi se u saopštenju.

Izvor “Vijesti” kazao je da je Krivokapić izmijenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem. Premijer je navodno predlagao da se Ministarstvo vanjskih poslova ovlasti da uskladi spoljnu politiku sa odlukama Evropske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo MVP.

Protiv toga su se pobunili Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, uslijedila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sjednicu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *