„Đukanović izašao iz mišje rupe i shvatio da se možda vratio” Press DF-a 18.3.2022 | Izvor: Screenshot/Facebook

Mandić: Đukanović vodi glavnu riječ, URI namijenio ulogu Pozitivne

Crna Gora

Demokratska partija socijalista (DPS) hoće na prevaran način da se vrati na vlast i mimo izborne volje građana, smatra jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, uz ocjenu kako ulazimo u završnu fazu tog procesa.

Kako prenosi portal RTCG, on je na današnjoj pres konferenciji ocijenio da je sinoćnji intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Javnom servisu „obilovao nizom opasnih formulacija i velikim brojem podmetanja”, a posebno, kako je kazao, „u vezi sa lažnim državnim udarom”.

„Milo Đukanović je obavijestio javnost da nema besplatnog ručka, pa ni besplatne podrške manjinskoj vlasti i da neće odstupiti da oni sa 29 mandata drže bilo koju drugu riječ osim glavne”, kazao je Mandić.

On navodi da im je bitno da i u Građanskom pokretu URA čuju da im je namijenjena ista uloga kao Pozitivnoj Crnoj Gori.

„Opasni intervju Đukanovića je poruka za sve nas, a posebno je poruka važna za one koji donose odluke, poput SNP-a, poput URE. Ulazimo u završnu fazu povratka DPS-a na vlast”, istakao je Mandić.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević rekao je da će DF učiniti sve da se spriječi prekrajanje izborne volje građane, prenosi portal RTCG.

„Nema nikakvih evropskih i evroatlantskih procesa sa mafijom”, poručio je Medojević, navodeći da Đukanović u intervjuu nastavlja s podjelama u Crnoj Gori.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović rekao je da nijesu iznenađeni stavovima Đukanovića, navodeći kako žele da poruče da je predsjednik Crne Gore sinoć „izašao iz mišje rupe i shvatio da se možda vratio”.

Smatra da ranija parlamentarna većina još uvijek ima šansu da dogovori vladu.

Tvrdi da je inspirator “državnog udara” predsjednik Đukanović, a realizator bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *