Evropska vlada kao prelazno rješenje dok se situacija ne stabilizuje Izvor: Portal Standard

Đurović: Ukoliko ubrzo ne dobijemo podršku za evropsku vladu Abazović će vratiti mandat

Crna Gora

Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu bićemo prinuđeni da Abazović vrati mandat predsjedniku Crne Gore i idemo na nove izbore, kaže potpredsjednik URA.

URA je ponudila evropsku vladu kao prelazno rješenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način garantovala građanima i privredi stabilnost. Ovo je vrijeme za donošenje teških ali i mudrih odluka. Svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svjesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore, kaže Goran Đurović, potpredsjednik URA.

Ističe, kako prenosi Dan, da bi u situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojeće turističke sezone održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rješenje za crnogorsku privredu i za građane Crne Gore.

„URA i mandatar Dritan Abazović su uradili sve što su mogli  kako bi se konstituisala 43. evropska vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore. Naša privreda, građani i građanke očekuju što brži rasplet ove situacije jer život ne može da čeka.

Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu bićemo prinuđeni da mandatar vrati mandat predsjedniku Crne Gore i idemo na nove izbore gdje bi svi oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama a tako i prema privredi Crne Gore – ističe Đurović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *