Njima je gađao skladište goriva Igor Konašenkov I Izvor: TASS

Rusija opet koristila hipersonične projektile

Globus

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je u nedjelju ujutro da su visokopreciznim raketama napali Centar za obuku snaga za specijalne operacije u regiji Žitomir. Opet su koristili i hipersonične projektile. 

Tvrde da su u centru bili strani plaćenici te da je ubijeno više od 100 plaćenika i ukrajinskih specijalaca.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da je Rusija gađala ukrajinsku vojnu infrastrukturu u subotu veče i u nedjelju ujutro.

„Krstareće rakete Kalibr lansirane su iz Crnog mora prema postrojenju u gradu Nižinu, u kojem se popravljaju ukrajinska oklopna vozila oštećena u borbama”, rekao je Konašenkov, prenijela je agencija Reuters.

Rusija je lansirala krstareće rakete Kalibr iz Kaspijskog mora i nadzvučne rakete Kinžal (Bodež) iz krimskog vazdušnog prostora kako bi uništila skladište goriva koje koristi ukrajinska vojska, dodao je.

„Tokom noći operativno-taktičko vazduhoplovstvo pogodilo je 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecjevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mjesta na kojima se grupisala borbena tehnika”, izjavio je Konašenkov.

On je ustvrdio da su tokom noći ponovno korišteni hipersonični projektili sistema ‘kinžal’.

„Hipersoničnim aerobalističkim raketama uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Mikolajivska oblast”, izjavio je. 

Njegove tvrdnje nije bilo moguće nezavisno potvrditi.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *