Okupljeni tražili zakazivanje sjednice Skupštine Izvor: Mina

Blokiran kružni tok na Starom aerodromu, u drugim gradovima bez blokada

Crna Gora

Grupa građana blokirala je danas na pola sata kružni tok kod Lukoil pumpe na Starom aerodromu. Kako prenosi RTCG, blokada nije bilo u Nikšiću i Bijelom Polju, iako su bile najavljene.

Građani su se u Podgorici okupili tražeći zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi bile donijete mjere za ublažavanje teške socio-ekonomske krize u državi koja je dovela u pitanje egzistenciju svih. Jedna od okupljenih građanki, Milojka, kazala je da je izašla jer je nezadovoljna stanjem u državi.

Ona je dodala da je nezadovoljna jer penzioneri ne mogu da žive sa 140 eura, „a političari primaju po tri hiljade i više”.

„Sramota da narod ne dođe i podrži ovaj skup, ne zna se ko je organizator”, rekla je Milojka.

Kako je kazala, blokirana je Skupština i institucije, i ništa ne funkcioniše u državi.

„Cijene katastrofalno visoke i to je neizdrživo”, poručila je ona. Organizatori su ranije pozvali građane da izađu i da se „izbore za svoju i egzistenciju svojih porodica”.

Oni su istakli da je protest prvo upozorenje na rapidan pad životnog standarda u državi.

Osim u Podgorici saboraćaj je trebalo da bude blokiran i na sljedećim lokacijama: Nikšić – kod tunela Budoš; Bijelo Polje i Berane – kružni tok u mjestu Ribarevine; Kotor i Tivat – kružni tok u mjestu Radanovići; Bar – kružni tok u mjestu Šušanj.

Kako javlja TVCG u blokade tunela Budoš nije bilo.

Naime, kod samog ulaza u tunel okupilo se desetak građana, koji su se prije 12 časova razišli. Kako su pojasnili od blokade su odustali zbog slabog odziva građana.

Najavljeno zatvaranje magistralnog puta na kružnom toku na Ribarevinama, nije dogodilo.

Policija je bila na mjestu gdje je bio zakazan skup.

O tome nijesu imali zvaničnu najavu za okupljanje građana, već su reagovali na osnovu poziva na protest koji je objavljen na društvenim mrežama i portalima.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *