„Sve zavisi od Skupštine Crne Gore i usvajanja izmjena Zakona o akcizama” Perunović | Izvor: RTCG/Screenshot

MKI: Od utorka blagi pad cijena goriva

Crna Gora

U Crnoj Gori se od utorka može očekivati blago pojeftinjenje goriva, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović. Obračun će se napraviti u ponedjeljak, a nove cijene goriva važiće od utorka.

„Treba očekivati blago snižavanje cijena naftnih derivata prouzrokavano smanjenjem cijena sirove nafte na svjetskim berzama. Međutim, do značajnog pojeftinjenja svakako neće doći, mada vidjećemo u ova dva-tri dana kako će se cijene na berzi kretati”, naveo je Perunović, u gostovanju na RTCG.

Kako prenosi Portal RTCG, on je kazao i da smo trenutno u periodu kada je teško predvidjeti kretanja cijena na tržištu. Podsjeća da su se cijene barela kretale od 138 dolara po barelu, pa bile ispod 100 dolara. Jutros je, kako navodi, barel 117 dolara.

„Šta će biti danas i sjutra to ne možemo predvidjeti. Sukob u Ukrajini i sankcije Rusiji utiču na ta kretanja, ali to nije jedini uzrok. U ovakvim vremenima postoji jako puno špekulacija, neko zarađuje ogromne novce u ovakvim vremenima”, saopštio je Perunović.

Jedini i pravi način da se dođe do snižavanja cijena goriva jeste, kako ponavlja, smanjenje akciza, odnosno usvajanje izmjena Zakona o akcizama.

„Ne znamo šta će se desiti, sve zavisi od Skupštine Crne Gore i usvajanja izmjena Zakona o akcizama”, poručio je Perunović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *