Uhapšen M.S. (15) zbog sumnje da je pretukao A.K.

U Bijelom Polju brutalno pretučen trinaestogodišnjak

Crna Gora

Trinaestogodišnji Bjelopoljac A.K. brutalno je pretučen u centru tog grada u četvrtak oko 20 časova, nakon čega je hitno transportovan u bjelopoljsku Bolnicu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je uhapšen M.S. (15) zbog sumnje da je pretukao A.K.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, A.K. je operisan i za sada je njegovo stanje stabilno.

Iz bjelopoljske Bolnice “Vijestima” je rečeno da je taj učenik Osnovne škole “Risto Ratković” zadobio tešku tjelesnu povredu – naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina.

„Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata. Dječak je trenutno stabilno”, piše u odgovoru Bolnice.

„Sumnja se da je sinoć oko 20.15 časova u blizini Gradske pijace u Bijelom Polju maloljetni M.S. nanio povrede A.K. Nakon prikupljanja obavještenja od M.S. i očevidaca ovog događaja, obaviješten je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prema riječima dječakove majke Vesne Karalić napao ga je maloljetnik dok je sa drugaricom sjedio na klupi. Roditelji dječaka kazali su za Portal RTCG da neće dozvoliti da se ovaj slučaj zataška i da se vršnjačkom nasilju mora stati na kraj, ne samo zbog njihovog, već zbog sve djece koja se mogu naći u sličnoj situaciji.

Direktor škole “Risto Ratković” Sreto Pavićević kazao je da je zgrožen onim što se desilo učeniku te škole.

„Iako se sve desilo van škole i školskog dvorišta, to ničim ne umanjuje zabrinutost svih članova kolektiva naše škole za zdravlje A.K. Učestalost ovakvih dešavanja i primjera vršnjačkog nasilja poziva na budnost svih nas u cilju prevencije, ali predstavlja i alarm za zakonodavce da pooštre kaznenu politiku, prema maloljetnim licima i uopšte”, kazao je Pavvićević.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.