Sedam članova Vlade glasalo je za uvođenje sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu Sa današnje sjednice | Izvor: Vlada CG/B.Ćupić

Usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji

Crna Gora

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da je Vlada Crne Gore usvojila paket restriktivnih mjera prema Rusiji.

On je tu informaciju podijelio na svom Tviter nalogu.

„Upravo usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji! Hvala svim ministrima na saradnji!”, napisao je Abazović.

Uoči početka sjednice, ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović novinarima je kazao da nije vidio da je na dnevnom redu odluka o uvođenju sankcija Rusiji, ali da je njegov stav jasan.

Stijović poručuje da se ne zna koliki je efekat uvođenja sankcija na ekonomiju Crne Gore te da ne vidi kako će to pomoći građanima i privredi.

Podržava, međutim, sankcije prema vojnim licima ali ne i prema medijima, sportistima, naučnicima.

Kako prenose “Vijesti”, sedam članova Vlade glasalo je za uvođenje sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Za sankcije su glasali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Uzdržan je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Sjednici nijesu prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je na Delfi ekonomskom forumu, te ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke pozdravila je današnju odluku Vlade Crne Gore da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

„Bravo! Važno je vidjeti da se prijatelj, partner, saveznik Crna Gora pridruži sankcijama EU (Evropska unija), koje su osmišljene da potkopaju sposobnost Rusije da finansira svoj nehumani, neopravdani i ničim izazvani rat protiv naroda Ukrajine”, napisala je Rajzing Rajnke na Tviteru.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *