Planira da donese značajna poboljšanja na platformi ovog društvenog medija Elon Mask | Izvor: © Patrick Pleul/Pool via Reuters

Glavni akcionar Tvitera Elon Mask odlučio da se ne pridruži odboru direktora

Globus

Najveći akcionar kompanije Tviter, Elon Mask, odlučio je da se ne pridruži odboru direktora, saopštio je izvršni direktor Parag Agraval.

Mask, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora i koji ima kritički odnos prema Tviteru, objelodanio je 4. aprila svoj udio od 9,1% i kazao da planira da donese značajna poboljšanja na platformi ovog društvenog medija.

Njegovo imenovanje u odbor, koje je trebalo da stupi na snagu u subotu, spriječilo bi ga da bude stvarni vlasnik više od 14,9% običnih akcija.

Ali „Elon je istog jutra rekao da se neće pridružiti odboru“, napisao je Agraval u objavi na Tviteru.

„Vjerujem da je ovo najbolje. Jesmo i uvijek ćemo cijeniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Elon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos,” rekao je Agraval.

Mask je dao svoj odgovor na Tviter u vidu emotikona lica sa rukom preko usta. Iz Tesle nisu odgovorili na mejl poslat kompaniji u kojem je tražen komentar od Maska.

Vijesti o tome da je Mask zauzeo mjesto u odboru izazvale su paniku kod nekih zaposlenih u Tviteru zbog moguće buduće politike kompanije kada je u pitanju moderiranje sadržaja, kazali su Rojtersu izvori iz kompanije.

Prije kupovine akcija, Mask je sproveo anketu na Tviteru u kojo je pitao korisnike da li vjeruju da se Tviter pridržava principa slobode govora.

Dan nakon što je postao najveći akcionar, pokrenuo je još jednu anketu pitajući korisnike da li žele dugme za uređivanje, dugo očekivanu funkciju na kojoj platforma društvenih medija radi.

Šef Tesle je takođe pitao korisnike u anketi da li bi Tviterovo sjedište trebalo da bude pretvoreno u sklonište za beskućnike, što je ideja koju podržava i osnivač Amazona Džef Bezos.

U subotu je predložio izmjene usluge Tvitter Blue premium pretplate, uključujući smanjenje cijene za istu, zabranu reklamiranja i davanje opcije plaćanja u kriptovaluti dogecoin.

Akcije Tvitera, koje su 4. aprila porasle za 27% nakon što je Musk objelodanio svoj udio, izgubile su 7,5% od tada do zatvaranja u petak.

„Biće prepreka pred nama, ali naši ciljevi i prioriteti ostaju nepromijenjeni“, naveo je Agraval u svojoj neđeljnoj objavi. „Hajde da umanjimo buku i ostanimo fokusirani na posao i ono što gradimo.“

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *