Povjerenici još nijesu imali prilike da dogovaraju oko budžeta Izvor: RTV Budva/M.S.

Konstituisan Odbor povjerenika Opštine Budva

Crna Gora

Odbor povjerenika Opštine Budva danas je na konstitutivnoj sjednici za predsjednicu Odbora jednoglasno imenovao Sonju Vukićević, diplomiranu mašinsku inženjerku, građanku Budve.

Odbor koga čine i Miško Rađenović, dr docent u turizmu, građanin Budve, Saša Unčanin, zaposlen u lokalnoj administraciji, Snežana Mugoša, predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Radmila Lainović, predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na sjednici koja je trajala nepunih 20 minuta jednoglasno je usvojio i Poslovnik o radu.

Kako pišu “Vijesti”, radnici Opštine Budva čekaju da Odbor povjerenika usvoji budžet, jer im do tada ne može biti isplaćena martovska zarada.

Predsjednica Odbora Sonja Vukićević nakon sjednice kazala je medijima da je danas bila konstitutivna sjednica te da povjerenici još nijesu imali prilike da dogovaraju oko budžeta.

„Dobili smo predlog budžeta, s tim što se moraju mijenjati neki amandmani, jer treba da se dodaju stavke vezano za lokalne izbore. Mi smo se na sastanku u resornom ministarstvu sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem dogovorili da postoje zakonske mogućnosti da opština isplati plate na osnovu posebne odluke i da ne mora da čeka budžet”, pojasnila je Vukićević.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *