„Šest stotina taksista odustalo od produženja licence” Izvor: Pobjeda/Maja Leković

Protest taksista ispred Skupštine

Crna Gora

Strukovni sindikat taksista održao je protestnu vožnju i protest ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Kako izvještava Pobjeda, protestna kolona od tridesetak vozila je krenula od Bulevara Šarla de Gola kod Novog duvanskog kombinata, a taksisti su se oko pola sata zadržali na bulevaru ispred Skupštine gdje je bila blokirana traka koja vodi iz pravca Bloka 5.

Predsjednik sindikata Borislav Pavlović, kazao je da nisu očekivali da će ih primiti bilo ko iz Skupštine, jer se na skupu moglo čuti da u parlamentu nemaju informaciju da je planiran bilo kakav prijem.

Njihovi zahtjevi su i dalje isti, a odnose se na regulisanje pitanja visokih cijena goriva. Pavlović je ukazao i da su troškovi licenciranja oko 1.000 eura, a da preduzetnici nemaju pravo na kredite i nemaju način da obezbijede ta sredstva.

On je kazao da je današnji vid protesta ustupak prema Upravi policije koja je tražila da se ne napravi velika blokada u saobraćaju, ali planiraju da sljedeći protest bude višednevni te neće voditi računa o saobraćaju.

Rajko Gazivoda iz “Alo taksija” je kazao da je ovo samo protest upozorenja, te da danas nijesu željeli da naprave haos i blokadu saobraćaja.

Podgoričkim taksistima, kako je kazao Gazivoda, ističe licenca u septembru, a već je na nivou Crne Gore njih 600 odustalo od produženja, jer je „neisplativo sa ovim cijenama goriva”.

Taksisti će danas do 16 časova biti ispred zgrade Skupštine, a policija je oslobodila jednu traku bulevara kako bi saobraćaj koliko-toliko bio normalizovan.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *