Neophodno osnažiti saradnju na svim nivoima Mihailović i Brđanin | Izvor: Vlada CG

Problemu vršnjačkog nasilja pristupiti sistemski

Crna Gora

„Problemu vršnjačkog nasilja mora se pristupiti sistemski uz osnaživanje saradnje na svim nivoima”, poručeno je sa sastanka direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktorice Udruženja Roditelji, Kristine Mihailović.

Iz Uprave policije je saopšteno da je sastanak bio povod za razgovor o dosadašnjoj, ali i za razmatranje modela buduće saradnje policije i te organizacije.

Navodi se da je u fokusu sastanka bila tema vršnjačkog i nasilja uopšte među djecom školskog uzrasta, kojem se treba posvetiti kontinuirana pažnja, naročito u dijelu istraživanja uzroka, a ne samo prilikom nastupanja konkretnih negativnih posljedica.

„Sagovornici su se saglasili da se tom problemu mora pristupiti sistemski, i da je neophodno osnažiti saradnju na svim nivoima, od donosilaca politika do njihove primjene od policije, centara za socijalni rad, škola i roditelja”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je dogovoreno da se organizuju zajednički sastanci i sa predstavnicima ostalih resora u čijoj su nadležnosti ta pitanja, kako bi se obezbijedila kvalitetnija primjena postojećih propisa, ali i dogovorili neophodni koraci u njihovom unapređenju.

Sastanku je prisustovala i šefica grupe za potražnu djelatnost, suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici, Snežana Vujović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *