Biće privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu Izvor: Uprava policije

Akcija “Babuška”: U Baru uhapšena Ruskinja, osumnjičena za trgovinu ljudima

Crna Gora

„Službenici Uprave policije su juče u Baru, nakon višemjesečnih aktivnosti koje su sprovođene u okviru akcije kodnog naziva “Babuška”, lišili slobode državljanku Rusije S.B. (55) koja je nastanjena u Baru, zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu vršila krivično djelo trgovina ljudima”, saopšteno je iz Uprave policije.

„Osumnjičena će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, dodaje se u saopštenju.

„Policija je u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da je S.B. zloupotrebljavajući odnos povjerenja i zavisnosti, kao i korišćenjem teške materijalne situacije, u dužem vremenskom periodu seksualno eksploatisala više ruskih državljanki mlađe dobi”, navode iz UP.

S.B. je, sumnja se, koristila posebno namijenjene prostorije u sklopu svoje kuće u kojoj je i stanovala, ugovarala pružanje seksualnih usluga sa više muškaraca a radi sticanja novčane dobiti, dodaje se.

„Prilikom vršenja ovog krivičnog djela osumnjičena je imala definisana pravila i način seksualne eksploatacije u dijelu definisanja radnog vremena, cijene pružanja seksualnih usluga kao i drugih okolnosti”, zaključeno je u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *