Prethodno juče pobjegao sa graničnog prelaza Grnčar pošto je pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju Izvor: pixabay

U Beranama uhapšen policajac osumnjičen za saradnju sa Šarićem

Region

Danilo Stojanović, srpski policajac koji se sumnjiči da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, uhapšen je danas u Beranama po potjernici koju je za njim raspisala Srbija, saopštili su iz MUP-a Srbije. Stojanović je prethodno juče pobjegao sa graničnog prelaza Grnčar pošto je pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju.

Potjernica je raspisana tek nakon što je on juče pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju, a potom pobjegao kada je policija automobil u kom je bio uputila na detaljniju provjeru.

U Crnu Goru Stojanović je došao iz Srbije na dan kada su u Beogradu uhapšeni Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i drugi osumnjičeni članovi ove kriminalne grupe, a kako je saopštila crnogorska policija ni tada, a ni juče za njim nije bila raspisana potjernica.

Njegovi advokati nisu željeli da komentarišu hapšenje.

Kako navodi KRIK, on se sumnjiči da je bio dio Šarićeve grupe koja je podmetnula bombu Goranu Nikolaševiću i pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svjedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina. Cilj je bio diskreditovati svedoka kako bi on eventualno izgubio taj status, što bi moglo da dovede do oslobađanja Šarića, tvrdi tužilaštvo.

Stojanović je, tvrdi tužilaštvo, pripadnike ove kriminalne grupe predstavljao kao lica od izuzetnog značaja za bezbjednost Republike Srbije, zbog čega im tužilac nije određivao pritvor.

Šarić se sumnjiči i da je organizovao ubistvo nekada bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla, kao i da je trgovao drogom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *