Zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj Medenica | Izvor: Instagram/Bjelasica_Mountain

Vesna Medenica uhapšena, pa joj pozlilo

Crna Gora

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica uhapšena je sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Jutros nešto prije sedam sati primljena je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) nakon što joj je navodno pozlilo.

Kako saznaju “Vijesti”, ona je hospitalizovana je u Centru za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Ranije danas rečeno je da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju.

Ona je uhapšena sinoć nešto poslije 22 sata kada je krenula na let za Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

„Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Kako se navodi, Medenica je imala kupljenu kartu u jednom pravcu.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, „jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine, podsjećaju “Vijesti”.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *