Zahtjev i za održavanje Kolegijuma predsjednika Skupštine za 21. april u 11 časova Izvor: Skupština CG

46 poslanika traži da sjednica skupštine bude 28. aprila

Crna Gora

Četrdeset šest poslanika podnijelo je danas potpredsjednici Skupštine Crne Gore Branki Bošnjak (Pokret za promjene – PzP) predlog za sazivanje sjednice parlamenta za 28. april na Cetinju, na kojoj bi se, između ostalog, birala nova vlada, prenose “Vijesti”.

Ovu informaciju je na Tviteru objavio i poslanik GP URA Miloš Konatar.

Na toj sjednici se, prema Poslovniku Skupštine, mora izabrati novi predsjednik parlamenta.

Posljednja predložena tačka su izbori i imenovanja.

Šefovi poslaničkih klubova “Crno na bijelo”, Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokratske partije (SDP) i Albanske koalicije “Jednoglasno”, te Socijalističke narodne partije (SNP) tražili su od Bošnjak da za sjutra zakaže sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine.

„S obzirom na činjenicu da je Skupština bez predsjednika od 7. februara, odnosno od dana kad je donijeta odluka o razrješenju Alekse Bečića, a da član 90 Ustava propisuje da redovno zasjedanje počinje prvog radnog dana u martu i traje do kraja jula, i da do sada nije zakazana i održana nijedna sjednica, zahtijevamo da se zakaže Kolegijum predsjednika Skupštine za 21. april u 11 časova. Takođe, 46 poslanika podnijelo je inicijativu za sazivanje sjednice za 28. april, pa smatramo da je neophodno održati sjednicu Kolegijuma kako bi po ustaljenoj praksi dogovorili detalje vezano za održavanje sjednice”, piše, kako se navodi, u zahtjevu upućenom Bošnjak.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *