Konstatovano da je ova partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik Izvor: GP URA

Adžić, Marovićeva, Đurović i Novaković-Đurović kandidati za ministre ispred GP URA

Crna Gora

Predsjedništvo i Glavni odbor Građanskog pokreta URA glasali su za svoje kandidate u 43. Vladi.

U pitanju su kandidati za ministre unutrašnjih poslova (Filip Adžić), evropskih integracija (Jovana Marović), ekonomskog razvoja i turizma (Goran Đurović), te ekologije i prostornog planiranja (Ana Novaković-Đurović). Stranački organi su za novu članicu Predsjedništva partije izabrali Milijanu Vukotić-Jelušić.

Kako prenosi Portal RTCG, na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora Građanskog pokreta URA konstatovano je da je ova partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik.

Zaključeno je, kako su kazali, da URA nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela.

„URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti URE“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su Predsjedništvo i Glavni odbor jednoglasno podržali kadrovska rješenja URE u budućoj 43. Vladi Crne Gore.

„Stranački organi URE kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović“, navodi se u saopštenju.

Ističu i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50%-50%.

Kako podsjeća Portal RTCG, ranije danas mandatar za sastav Vlade Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora spremna da dobije 43. Vladu i da je o tome danas obavijestio Skupštinu Crne Gore.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *