Odluku donijela sudija za istragu Suzana Mugoša Medenicu privode u Viši sud | Izvor: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Medenici određen pritvor do 30 dana

Crna Gora

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici pritvor do 30 dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Medenica je osumnjičena za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je, po stavu SDT-a, oformio njen sin Miloš Medenica radi šverca cigareta.

Medenicin advokat Zdravko Begović saopštio je da joj je određen pritvor do 30 dana, jer bi eventualnim boravkom na slobodu mogla da utiče na svjedoke, prenosi Portal RTCG.

On će u ime branjenice Krivičnom vijeću Višeg suda uložiti žalbu na odluku Mugoše.

Kazao je i da ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju sada Vesna Medenica, ali ako je njeno zdravstveno stanje takvo da joj je potreban medicinski tretman ona bi vjerovatno do daljeg ostala na liječenje u KCCG, dok ljekari ne odluče da je sposobna da pristupi u Istražni zatvor.

Kako navodi Pobjeda, advokati Zdravko Begović i Zdravko Radošić večeras su ispred zgrade Višeg suda saopštili da će se žaliti na rješenje o pritvoru.

Osim bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, pritvor je određen policajcu Miloradu Medenici, službenici Uprave carina i prihoda Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću, sinu vlasnika građevinske firme Cijevna komerc Danila Dana Petrovića i bivšem fudbaleru Luki Bakoču.

Begović je ranije danas kazao da je odbrana iznijela svoje argumente protiv određivanja pritvora. Ponovio je da je postupak tajan i da u ovom momentu nije u mogućnosti da iznosi detalje argumentacije koju je odbrana imala, prenosi Portal RTCG.

„Smatrali smo da ne postoji osnov uticaja na svjedoke sa izvršiocem. Imala je dovoljno vremena u posljednjih nekoliko mjeseci, a pogotovo posljednjih desetak dana da utiče na eventualne svjedoke i smatramo da tog pritvorskog osnova nije moglo biti”, rekao je Begović.


Bivša predsjednica Vrhovnog suda saslušana je danas u Višem sudu.

Branilac osumnjičene, advokat Zdravko Begović potvrdio je da je Medenica nakon saslušanja vraćena na jedno od odjeljenja u Kliničkom centru Crne Gore.

„Čekam odluku sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše. Sudija odlučuje da li će prihvatiti predlog specijalnog tužilaštva da joj se odredi pritvor. Čekam odluku suda. Kao njen branilac protivio sam se predlogu za određivanje pritvora, jer smatram da ne može uticati na svjedoke. To je jedini bio razlog tužioca, da ne bi uticala na svjedoke”, kazao je “Vijestima” Begović.

Medenica je danas privedena na saslušanje Viši sud u pristustvu doktora Sretena Kavarića.

Na saslušanje su stigli i ostali članovi juče uhapšene grupe.


Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici odredi pritvor do 30 dana, potvrđeno je medijima iz suda.

Saslušanje bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zakazano je za 14:00 časova. O njenom pritvoru trebalo bi nakon saslušanja da odluči istražni sudija Suzana Mugoša.

Kako saznaju “Vijesti”, istražitelji sumnjaju da je Vesna Medenica “čašćena” sa tri stana, zbog uticaja na odluke u pojedinim sudskim predmetima, saznaju Vijesti.

Njoj je preksinoć nakon saslušanja u SDT određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u bolničku postelju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *