I dalje se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore Medenica | Izvor: nova.rs

Krivično vijeće odbilo žalbu, Medenica ostaje u pritvoru

Crna Gora

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ostaje u pritvoru, nakon što je Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo žalbu.

Osim Medenici, odluka o pritvoru je potvrđena za još četiri osobe.

Njen advokat Zdravko Begović kazao je za “Pobjedu” da uprkos odluci Vanraspravnog vijeća nije bilo smetnji da se odrede alternativne mjere – zabrana napuštanja stana.

„Posebno ako se uzme u obzir stanje u kome je osumnjičena Medenica”, istakao je on.

Kako prenosi “DAN”, Medenica će ostati u KCCG uz pojačan policijski nadzor. Prema nezvaničnim informacijama, u ovom slučaju postoje dva svjedoka saradnika.

Begović je za Portal RTCG kazao da se Medenica i dalje nalazi u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), te da ima ozbiljnih hroničnih problema sa srcem.

Prethodno, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je Medenici pritvor do 30 dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), nakon čega je Begović uložio žalbu.

„Izjavio sam žalbu na odluku, smatrao sam da nema osnova za trajanje pritvora i tražio sam da se to rješenje ukine. Međutim, dobio sam obavještenje od Višeg suda u formi rješenja da je ta žalba odbijena kao neosnovana”, rekao je Begović.

Na čelu Krivičnog vijeća koje je odbilo žalbu, prema riječima Begovića, bio je predsjednik Višeg suda Boris Savić, a sudije su bile Zoran Radović i Vesna Pean.

Medenica je osumnjičena za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je, po stavu Specijalnog državnog tužilaštva, oformio njen sin Miloš Medenica radi šverca cigareta.

U srijedu je Medenici, kao i policajcu Miloradu Medenici, službenici Uprave carina i prihoda Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću, sinu vlasnika građevinske firme Cijevna komerc Danila Dana Petrovića i bivšem fudbaleru Luki Bakoču određen pritvor do 30 dana.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *