Poziv mandatara prihvaćen jednoglasno Vuksanović | Izvor: Vijesti//Boris Pejović

Vuksanović kandidat HGI-ja za ministra bez portfelja

Crna Gora

Središnji odbor, najviše tijelo Hrvatske građanske inicijative, jednoglasno je prihvatio poziv mandatara Dritana Abazovića da ta stranka participira u budućoj Vladi Crne Gore, javlja Portal RTCG.

„Smatramo da je to važan gest koji će doprinijeti uvažavanju manjinskih prava i biti važan mehanizam u njihovoj afirmaciji. Na ovaj način šalje se snažna poruka međunarodnoj, ali i domaćoj javnosti da Crna Gora slijedi svoj prirodni put multinacionalnog sklada i uvažavanja doprinosa nacionalnih manjina na društvenom, kulturnom i političkom polju”, navoodi se u saopštenju HGI.

Članovi Središnjeg odbora jednoglasno su odlučili da kandidat za ministra bez portfelja u manjinskoj Vladi Crne Gore bude predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

Smatraju da će učestvovanjem u izvršnoj vlasti dati kvalitativnu vrijednost u evropskim integracijama, kao i u jačanju već postojećih prijateljskih odnosa Podgorice i Zagreba.

„Podsjećamo da je predsjednik HGI u prošlom mandatu Skupštine Crne Gore obavljao funkciju predsjednika Odbora za evropske integracije i da je stekao političku i socijalnu prepoznatljivost i afirmaciju kako u Crnoj Gori, tako i u Republici Hrvatskoj”, ističu u HGI.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *