Nada da ima još malo prostora da Socijaldemokrate budu konstituent manjinske vlade Ibrahimović | Izvor: MINA

Ibrahimović: Crna Gora će dobiti odgovornu vladu

Crna Gora

Crna Gora će u četvrtak dobiti kvalitetnu proevropsku i odgovornu vladu, koja će se hrabro suočiti sa izazovima i neće biti politikantska, poručio je lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović

Ibrahimović je u intervjuu agenciji MINA kazao da se nada da ima još malo prostora da Socijaldemokrate (SD) budu konstituent manjinske vlade, i ocijenio da bi ta partija, kao proevropska i državotvorna, mogla da pruži dodatni kvalitet budućoj izvršnoj vlasti.

Upitan da li to znači da se i dalje pregovara o tome da SD bude dio vlade, on je rekao da je po prirodi optimista i čovjek dijaloga i dogovora, pa da zato ne želi da kaže da je ta priča završena.

„Vjerujem da uvijek ima prostora za dogovor, zato sam i rekao da se nadam da će možda SD biti dio manjinske vlade“, naveo je Ibrahimović.

On očekuje da će se SD, iako ne bude konstituent vlade, ponašati kao prethodnih godinu i po i glasati za sve ono što je dobro za građane, nevažno od koga dolaze inicijative.

„Vjerujem da će pitanja koja ste podcrtali, posebno što se tiče sudstva i tužilaštva i svih onih pravaca za koje treba dvotrećinska ili tropetinska većina, SD podržati iako ne bude u vladi“, kazao je Ibrahimović.

On je rekao da je iz više razloga važno da Crna Gora 28. aprila dobije novu vladu, prije svega, kako je rekao, da bi državu napokon vratili na put na kojem je bila do dolaska odlazeće izvršne vlasti.

„Moramo što hitnije da se vratimo na evropski put, put evropske, antifašističke Crne Gore. Moramo da krenemo putem evropskih integracija i obezbijedimo ekonomsku i fiskalnu konsolidaciju“, istakao je Ibrahimović.

On je, između ostalog, naglasio da je potrebno vratiti međunarodni ugled i povjerenje koje je, kako je ocijenio, izgubljeno u posljednjih godinu i po.

Upitan da prokomentariše navode da će unutar vlade biti dosta ideoloških i drugih razmirica, on je rekao da jednoumlje nigdje nije dobro, tako da ne bi bilo dobro ni u novoj vladi i ocijenio da je upravo ta raznolikost prednost.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *