Nema ni najmanju dilemu u vezi izbornog rezultata i ne želi da zadržava "rezervnu poziciju" Božović

Božović podnio ostavku na poslaničku funkciju zbog budvanskih izbora

Crna Gora

Poslanik Demokratskog fronta Milo Božović podnio je ostavku na tu funkciju jer je, kako je saopštio, prihvatio da bude nosilac liste na predstojećim lokalnim izborima u Budvi.

„Obavještavam zainteresovanu javnost u Crnoj Gori a posebno glasače pobjedničke izborne koalicije “Za budućnost Crne Gore” sa čije sam liste avgusta 2020. godine izabran za poslanika u Skupštini, da podnosim ostavku na ovu funkciju. S obzirom na to da sam prihvatio da budem nosilac liste na predstojećim izborima u Budvi, a kako po slovu Ustava i zakona ista osoba ne može istovremeno obavljati funkciju poslanika i funkciju predsjednika opštine, na ovaj način želim da stavim do znanja da u pogledu ishoda rezultata budvanskih izbora – ne ostavljam prostora ni za najmanju sumnju u izbornu pobjedu”, naveo je Božović.

Kazao je da uobičajena praksa da poslanik podnosi ostavku tek nakon rezultata izbora odnosno u zavisnosti od rezultata, ali sa tim u vezi, kako je naveo, nema ni najmanju dilemu i ne želi da zadržava “rezervnu poziciju”.

„U ogromnu podršku građana i građanki Budve kao i u pobjedu liste koju predvodim – nedvosmisleno vjerujem. I na ovaj način, taj realni, izborni optimizam želim upečatljivo da potvrdim. To je i u skladu sa rezonima kojima se vodim – i kroz život i kroz politiku. Nema kalkulacija, nema čekanja. Kampanja za lokalne izbore u Budvi je počela a ovim činom dobiće dodatno motivaciono ubrzanje. Uspjeli smo 2016. da oslobodimo grad od korupcije, uspjeli smo 2020. godine da odbranimo grad od represije i puča, vrijeme je da uspostavimo političku stabilnost u Budvi i time omogućimo uslove za njen ubrzani razvoj i napredak. Rasploženje i uvjerenje za tako nešto je veliko a u prilog tome je i moja ostavka na funkciju poslanika. Pobjeda ili ništa”, poručio je Božović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *