Posjeta će biti prilika da Crnoj Gori zahvale što se pridružila sankcijama Rusiji u znak podrške Ukrajini Eskobar; Donfrid | Izvor: state.gov

Posjeta Eskobara i Donfrid Crnoj Gori 29. aprila

Crna Gora

Specijalni predstavnik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar dolazi u Crnu Goru 29. aprila, kao dio tima koji će u zvaničnoj posjeti pratiti pomoćnicu državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i euroazijske poslove Karen Donfrid.

Kako prenosi “Pobjeda”, navodi se da će Donfrid i Eskobar zvaničnoj Podgorici prenijeti podršku SAD-a crnogorskim zvaničnicima te potrebu da se ubrza rad na pristupanju EU i jačanju članstva u NATO-u, podrške zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

„Posjeta će biti prilika da i Crnoj Gori zahvale što se pridružila sankcijama Rusiji u znak podrške Ukrajini, kao i na pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći i tome što je zatvorila vazdušni prostor za ruske letjelice”, navodi se u najavi Stejt departmenta.

Donfrid i Eskobar razgovaraće sa zvaničnicima Crne Gore, Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije. Oni će danas doputovali u Prištinu, a sjutra će boraviti u Beogradu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *