Ispred svoje zgrade u Baru Aligrudić | Izvor: MediaBiro/You Tube/Screenshot

Napadnut direktor fonda PIO, osumnjičeni uhapšen

Crna Gora

Pokret za Promjene (PzP) saopštio je da je direktor Fonda PIO napadnut na parkingu ispred svoje zgrade, te da traže hitnu reakciju Tužilaštva.

Iz te partije tvrde da je Ranko Aligrudić napadnut jutros na parkingu ispred svoje zgrade u Baru gdje je Aligrudić nastanjen.

„Naime, prilikom ulaska u svoj automobil u klasičnoj sačekuši, jedno lice je sa metalnom šipkom napalo direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića nanoseći mu povrede po tijelu. Samo zahvaljući brzoj reakciji Aligrudića izbjegnute su teže posljedice, što jasno ukazuje na činjenicu i namjeru ovog lica da ugrozi život direktora Fonda PIO”, saopšteno je iz Pokreta za Promjene.

Na svojoj Fejsbuk stranici su napisali i da prema informacijama sa kojima raspolažu “radi se o licu koje je već jednom u Podgorici ispred radnog mjesta napalo direktora PIO a radi se o suprugu suspendovane službenice i načelnice INO službe u okviru ove državne institucije protiv koje se vodi disciplinski postupak”.

Aligrudić se, prema njihovim riječima, nalazi u prostorijama barskog MUP-a gdje je dao izjavu i podnio krivičnu prijavu, te da se sada očekuje i reakcija nadležnog tužioca koji treba da okvalifikuje ovo krivično djelo.

Od Uprave policije i Tužilaštva su tražimo hitnu rekaciju, „kako bi se ovo lice po hitnom postupku lišilo slobode i privelo pravdi, s obzirom na jasnu namjeru da se radi o klasičnoj sačekuši i pokušaju ugrožavanja života gospodina Aligrudića”.

Uhapšen osumnjičeni D.L.

Barska policija uhapsila je D.L. (74) iz Podgorica zbog sumnje da je nanio laku tjelesnu povredu v.d. direktoru Fonda PIO Ranku Aligrudiću, prenose Vijesti

„Sumnja se da je D.L. u jutarnjim časovina u ulici Rista Lekića fizički napao Ranka Aligrudića u trenutku kada je on pokušavao da uđe u svoje vozilo, na način što mu je zadao više udaraca metalnom šipkom u predjelu tijela”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se osumnjičeni uhapsi zbog sumnje da je izvršio navedeno djelo.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *