Borelj naveo da je Crna Gora „partner od povjerenja, u potpunosti usklađen sa politikom EU” Borelj, Medok, Ambasada SAD | Izvor: EU/Ambasada UK/Twitter

Čestitke i podrška novim vlastima od Borelja, Medoks, američke ambasade

Crna Gora

Nakon što je Skupština juče izabrala novu predsjednicu parlamenta i 43. Vladu Crne Gore, poruke čestitki i podrške pristigle su sa značajnih diplomatskih adresa.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj čestitao je premijeru Dritanu Abazoviću izbor nove 43. Vlade Crne Gore.

„Čestitamo premijeru Abazoviću na novoj Vladi Crne Gore. Radujemo se našem zajedničkom radu kako bi Crna Gora ostvarila opiljiv napredak na putu ka EU”, napisao je Borelj na Tviteru.

Naveo je i da je Crna Gora „partner od povjerenja, u potpunosti usklađen sa politikom EU”.

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks kazala je da Ujedinjeno Kraljevstvo pozdravlja izbor nove Vlade Crne Gore, premijera Dritana Abazovića.

„Radujemo se saradnji na zajedničkim prioritetima kao NATO saveznice, uključujući borbu protiv teškog i organizovanog kriminala, vladavinu prava, demokratske reforme i nacionalnu i regionalnu bezbjednost i stabilnost”, navela je Medoks na Tviteru.

Ambasada SAD u Crnoj Gori čestitala je premijeru Dritanu Abazoviću i predsjednici Skupštine Danijeli Đurović na njihovom izboru.

„Radujemo se saradnji sa novom vladom na podršci evroatlantskom putu Crne Gore”, piše na Tviter nalogu Ambasade SAD.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *