Na konstitutivnoj sjednici Vlade Boris Marić | Izvor: Screenshot/YouTube

Marić generalni sekretar Vlade, Rašović šefica kabineta premijera

Crna Gora

Pravnik Boris Marić imenovan je danas, na konstitutivnoj sjednici, za generalnog sekretara Vlade.

Za šeficu kabineta premijera imenovana je Ana Rašović, a dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović za savjetnika za unutrašnju politiku i politički sistem.

Za savjetnika za pravna pitanja izabran je Ivo Šoć, za medije Miloš Perišić, a za digitalne medije Radivoje Koprivica.

Na sjednici je imenovana i Komisija za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, na čijem je čelu potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević.

U toj komisiji su još i ministri pravde, vanjskih, evropskih i unutrašnjih poslova, prosvjete, javne uprave, ljudskih i manjinskih prava, kulture i medija i sporta i mladih, kao i ministar bez portfelja Zoran Miljanić, Boris Marić i Slavica Bajić iz sekretarijata za zakonodavstvo.

Imenovana je i Komisija za ekonomsku politiku i finansijski sistem, na čijem čelu je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Na čelu Komsije za kadrovska i administrativna pitanja, koja je takođe danas formirana, imenovan je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Vlada je imenovala i Komisiju za raspodjelu dijela sredstava tekuće budžetske rezerve, a za njenog predsjednika imenovan je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

Miljanić je imenovan za predsjednika Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i zadužen je da, do sljedeće sjednice, Vladi predloži ostale članove komisije, koja treba da bude formirana.

Kao ministri bez potrfelja, Miljanić je zadužen za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović za oblast inkluzije, zaštitu ljudskih prava i promociju antidiskriminatornih politika.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *