Biće sprovedene provjere svih službenika Predrag Šuković | Izvor: Ivan Petrović/DAN

Šuković na čelu specijalnog policijskog odjeljenja

Crna Gora

Viši policijski inspektor I klase Predrag Šuković je raspoređen na radno mjesto načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja, saopšteno je iz Uprave policije.

„Na osnovu zahtjeva, odnosno saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, viši policijski inspektor I klase Predrag Šuković je raspoređen na radno mjesto načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja na osnovu člana 26 Zakona o specijalnom državnom tužilštvu i u skladu sa članom 166 Zakona o unutrašnjim poslovima”, navode u saopštenju.

Ističu da shodno prioritetima u narednom periodu, Nacrtom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, planirano je povećanje ukupnog broja sistematizovanih radnih mjesta u Specijalnom policijskom odjeljenju na 50.

„Takođe, u odnosu na sve službenike raspoređene u Specijalnom policijskom odjeljenju biće sprovedene bezbjednosne provjere shodno odredbama Zakona o tajnosti podataka, a nakon donošenja odgovarajućih podzakonskih akata, i poligrafsko testiranje, provjera opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti, kao i provjere postojanja bezbjednosnih smetnji za dalji rad, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima”, poručuju u saopštenju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *