U slučaj će se uključiti i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Izvor: Pobjeda

MUP: Utvrđuje se odgovornost Kneževića

Crna Gora

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se preduzumaju mjere u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti policijskog službenika Petra Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka u medijima.

„Povodom navoda iz audio snimka i tekstova u medijima Uprava policije preduzima mjere i radnje. S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova je od strane direktora Uprave policije obaviješten o radnjama koje se sprovode, a čiji je fokus na identifikaciji i rasvijetljavanju činjenica i okolnosti sadržaja audio snimka navodnog govora policijskog službenika Petra Kneževića”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističu da će se u slučaj uključiti i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, a u zavisnosti od ishoda ovih radnji, “sprovešće se i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika”.

„Uprava policije će se, nakon okončanja postupka, oglasiti sa ishodom i detaljima”, poručuju iz MUP-a. 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da će policijski službenik Petar Knežević „snositi zakonske posljedice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan”, kao i da to uključuje „posljedice koje se odnose na njegovo rasporedno rješenje˝.

Prema navodima anonimnog pošiljaoca snimak broj 1, gdje se navodno čuje Knežević, snimljen je u njegovom kabinetu, 7. septembra 2021, dan nakon ustoličenja mitropolita Joanikija.

„…Ja sam držao nikšićku grupu, bjelopoljsku grupu, beransku grupu, novljansku grupu i barsku grupu. Sve kriminalce na telefon”, navodno govori osoba, za koju se tvrdi da je Knežević.

U nastavku, ta osoba, citira kriminalce koji su mu, kako prenosi, govorili: „Krećemo, trebamo vam, krećemo spremni smo, krećemo… Ne daj Bože, ako ne pušte patrijarha krećemo, ‘oćemo Cetinje da zapalimo danas, da zapalimo Cetinje“…

Druga dva snimka, koja su dostavljena poštom, nastala su nekoliko dana kasnije u jednom restoranu.

Tvrdi se da na njima, navodno, komandant PTJ govori kako su “osvojili Cetinje”…

„Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završii”…

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *