SDT formira novi predmet Čađenović | Izvor: YouTube/MediaBiro

Tužilac Čađenović u januaru odlučio da nema osnova za krivično gonjenje povodom nalaza EUROPOL-a

Crna Gora

Iz SDT-a su kazali i da je, nakon sprovođenja izviđajnih radnji, specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara 2022. godine donio odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja u ovom slučaju

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je novi predmet povodom objava na portalu Libertas Press u kojima se navodi da su, prema dokumentima Europola, službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Iz SDT-a su saopštili da će u novom predmetu biti preduzete sve neophodne radnje i mjere u cilju utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

„U Specijalnom državnom tužilaštvu, povodom podatka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od EUROPOL-a, formirani su spisi predmeta u kojima je, nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji, specijalni tužilac Saša Čađenović donio odluku 20.01.2022. godine da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u saopštenju te institucije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *