Preglasavanjem na Vladi Savo Kentera | Izvor: Pobjeda

Savo Kentera imenovan za v.d. direktora ANB-a

Crna Gora

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Sava Kenteru za v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Prethodno je  razriješen dosadašnji direktor Agencije Dejan Vukšić.

„Čestitam na izboru gospodinu Kenteri, u namjeri da se nastavi sa pozitivnim reformama u sektoru bezbjednosti˝, poručio je premijer Dritan Abazović.

Protiv imenovanja Kentere bili su ministri iz redova SNP-a Vladimir Joković, Dragoslav Šćekić, Marko Kovač, Vasilije Lalošević i Miomir Vojinović i ministar Aleksandar Damjanović.

Ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović prethodno su zatražili dodatne konsultacije oko tog prijedloga Vlade.

Kovač je istakao da bi ovakve stvari trebalo rješavati uz dodatne konsultacije i sa  više dijaloga.

„Smatram da je neophodno odložiti ovu tačku dnevnog reda. Imam ozbiljne rezerve prema kandidatu koji je predložen i mislim da bi se kroz dijalog moglo otvoriti to pitanje i doći do zajedničkog konsenzusa˝, rekao je Kovač.

Abazović je odgovorio da nema primjedbu na njegov prijedlog.

„Mislim da je na mjestu. Obavili smo ne mali broj konsultacija vezano za ovo. Znate da premijer predlaže direktora ANB-a, nemam ništa protiv da imamo dodatne konsultacije, ali mislim da ćemo doći na isto. Ovo ne isključuje mogućnost da bilo ko iznese stav i izrazi rezerva i smatram to kao korak naprijed u razvijanju našeg dijaloga. Afirmišem da imamo afirmativan dijalog˝, rekao je Abazović.

On je informisao članove Vlade da je obavio danas razgovor sa Vukšićem.

„Lično sam imao jako dobar profesionalan odnos sa Vukšićem i zadovoljan sam sa rezultatima Agencije. Nova Vlada podrazumijeva i imenovanje novih ljudi, nova Vlada nose svoj krst i odgovornost i obaveze. Naša intencija je da se u tom snađu što bolje i spreman sam da obrazložim i predlog za novog v.d. direktora ANB-a˝, poručio je Abazović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *