Nakon što se sastao sa patrijarhom Porfirijem Dritan Abazović | Izvor: Printscreen/RTCG

Abazović: Ostajemo pri prethodnim stavovima o Temeljnom ugovoru

Crna Gora

„Ostajemo pri svojim prethodnim stavovima kada je riječ o Temeljnom ugovoru. Nikakva dramatizacija ovog pitanja ne postoji˝, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On se sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

„To je obaveza države i nadam se da će se to završiti na pristojan i lijep način kao što je to bilo sa drugim vjerskim zajednicama. Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na to i da idemo dalje”, rekao je Abazović.

Na pitanje da li je u redu da se premijer sekularne države prisustvuje sastancima u vjerskim objektima, Abazović je odgovorio:

„Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vjernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima. Kao što sam obilazio planine i sela, vrlo sam srećan kad obilazim crkve, džamije, katedrale…”, poručio je Abazović.

Abazović se zahvalio mitropolitu Joanikiju na pozivu i čestitam svima koji slave Svetog Vasilija Ostroškog.

„Raduje me da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti. Svi dobronamjerni ljudi su više nego dobrodošli u Crnu Goru”, rekao je Abazović.

Vijesti prenose da je Abazović na sastanak u Donji manastir Ostrog došao u pratnji ministra pravde Marka Kovača i ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *