Nije jasno u kom svojstvu Darko Šarić i Aleksa Stanković (iza Šarića) | Izvor: KRIK

Sin Ivice Stankovića sa Šarićem na suđenju u Beogradu

Crna Gora

Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Crne Gore Ivice Stankovića, bio je početkom aprila na suđenju optuženom narko-bosu Darku Šariću kom se sudi za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, otkriva istraživački centar MANS. Stanković je po zanimanju advokat, ali nije želeo da objasni u kom svojstvu je bio na suđenju, kada su ih novinari KRIK-a fotografisali zajedno.

Aleksa Stanković je 6. aprila fotografisan sa Šarićem kada su zajedno došli u Apelacioni sud u Beogradu gde su Šarić i njegova grupa iznosili žalbe na presudu kojom su osuđeni za pranje para. 

Stanković je bio među malobrojnima iz Šarićeve pratnje, a srdačno se pozdravio i sa jednim od njegovih najbližih prijatelja i saradnika Nebojšom Jestrovićem koji je osuđen na pet godina zatvora kao član Šarićeve grupe koja je prala kokainski novac. 

Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali nije jasno u kom svojstvu je početkom aprila prisustvovao pomenutoj sjednici Apelacionog suda.

On takođe nije odgovorio na pitanja MANS-a zašto je bio na suđenju i kako poznaje Jestrovića.

Mediji su do sada samo spekulisali o odnosima porodica Stanković i Šarić, ali nije bilo poznato da sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca poznaje Šarića i njegove ljude.

Njegov otac Ivica Stanković je sredinom 2021. otišao u penziju. Ni bivši tužilac nije odgovorio na pitanje MANS-a o ovim vezama. 

Nedavno je u javnosti otkriveno još veza visokih funkcionera u Crnoj Gori i članova kriminalnih grupa.

Portal „Libertas Press“ nedavno je došao do dokaza da je Miloš Medenica, sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, bio vođa kriminalne grupe koja je švercovala kokain. Predsjednica suda sumnjiči se da je i sama učestvovala u stvaranju ove kriminalne zbog čega je i uhapšena.  

Nakon toga, isplivali su i dokazi o bliskim vezama pripadnika policije Petra Lazovića i Ljuba Milovića sa sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.  

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *