Za još dva mjeseca

Tužilaštvo tražilo da se produži pritvor Medenici

Crna Gora

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je predlog Višem sudu u Podgorici da se bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici istražni pritvor produži za još dva mjeseca, to je potvrđeno za portal Dan iz pomenute ustanove.

Pored Medenice, ovaj predlog se odnosi i na osumnjičene  M.M, L.B, I.K, M.B, S.K. i G.J.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu. Tužilaštvo je tereti za stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Nakon hapšenja, zbog lošeg zdravstvenog stanja, završila je u Klinički centar. Međutim njeno saslušanje se ipak održalo umjesto u bolnici u tužilaštvu. Nakon toga odluku o tužilačkom zadržavanju sačekala je u bolnici.

Zatim je saslušana kod sudije za istragu i nakon par dana iz bolnice prebačena u istražni zatvor radi pritvora od 30 dana.

Podsjećamo, njen boravak u KCCG je bio dramatičan i tamo je pokušala da se ubije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *