Nijesu se pojavili poslanici iz DCG i DPS Milan Knežević | Izvor: Boris Pejović/Vijesti

Odloženo saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora o Lazoviću i Miloviću

Crna Gora

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da bude obavljeno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa službenicima Uprave policije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem, odgođena je. Saslušanje nije održano jer se nijesu pojavili članovi iz Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović i Boris Bogdanović, kao i Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković i Branko Čavor. Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da je u pitanju brutalna opstrukcija kolega iz DPS-a po nalogu kavačkog klana.

Na kraju je zaključio da je na djelu brutalna opstrukcija po nalogu kavačkog klana kako ne bi došli do relevantnih informacija. 

„Mi ćemo nastaviti sa razobličavanjem ove hobotnice. Oni koji se plaše, neka se sklone”, istakao je Knežević. 

On je kazao da je želio da pita GST-a zašto nije pretresena kuća ni Ljuba Milovića ni Petra Lazovića.

Vesna Medenica je uhapšena za mnogo manje krivićno djelo,a po zakonu ima dovoljno osnova za pretres njihovih mjesta stanovanja”, kazao je Knežević.

Krapović: Bili smo odsutni iz opravdanih razloga, Bošković: DPS nije pod uticajem klanova

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da je on zakasnio na početak sjednice usljed poslovnih obaveza, a da je  njegov kolega Boris Bogdanović odsutan iz države iz zdravstvenih razloga. 

„Mislim da je nedopustivo da se jedno saslušanje uslovljava drugim, da se ove stvari stavljaju u istu ravan, i da kolege iz DPS-ća ne prisustvuju ovim sjednicama”, kazao je Krapović. 

On je istakao da polaže velike nade u novog glavnog speijalnog tužioca da će ovaj slučaj dovesti do kraja. 

„Najoštrije odbacujemo tvrdnje Kneževića da je bilo ko iz DPS-a pod uticajem kavačkog, ili bilo kog kriminalnog klana”, naveo je poslanik DPS-a Predrag Bošković na Tviteru.

On je kazao da je siguran da je toga svjestan i Knežević, koji, kako je rekao, u želji da politički poentira, neodgovorno crta meta sopstvenim kolegama.

Prema riječima Boškovića, sve to neće prikriti činjenicu da kolege iz opozicije neprincipijelnost kod zakazivanja saslušanja pokušavaju neosnovano da prebace na DPS.

„Naime, još prilikom zakazivanja saslušanja kazali smo da nećemo prisustvovati sjednici zbog odbijanja kolega iz opozicije da podrže kontrolno saslušanje povodom audio snimka komandanta Protivterorističke jedinice“, naveo je Bošković.

On je ocijenio da je opozicija time jasno pokazala nedosljednost i princip dvostrukih aršina.

Odbor je trebalo da sasluša i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

Sjedinica Odbora trebalo je da bude održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Sjednica je već jednom odložena, 9. maja, između ostalog, zbog zahtjeva Novovića, koji je kao razlog naveo akciju hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.