Odluka sudije za istragu Miloš Medenica | Izvor: Vijesti Online/Boris Pejović

Milošu Medenici određen pritvor do 30 dana

Crna Gora

Sudija za istragu Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Milošu Medenici. On je ranije jutros priveden na saslušanje kod sudije Mugoša.

Medenica je sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Kako navodi portal DAN-a, ostalo je nepoznato da li je on sa nadležnim organima dogovorio svoju predaju ili je policija sprovela akciju hapšenja Medenice bez organizovanja njegove predaje.

Medenica je uhapšen prije dva na podgoričkom aerodromu, nakon što je iz Beograda sletio na aerodrom u Golubovcima.

Kako podsjeća Portal RTCG, Viši sud donio je 5. maja naredbu za raspisivanje nacionalne potjernice za Milošem Medenicom koji se tereti da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saopšteno je iz Višeg suda.

Portal Libertas press je objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno potvrđuju da se Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge

Prema navodima portala, Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru.

Sud u Podgorici produžio je ranije za još dva mjeseca pritvor njegovoj majci Vesni Medenici.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *