Avion je juče krenuo iz Splita ka Njemačkoj, a oko 11:25h mu se gubi svaki trag Potraga gotova | Izvor: Robert Fajt/Cropix

Pronađen avion koji je juče nestao u Hrvatskoj, nema preživjelih

Region

U padu aviona Cesna, koji je danas pronađen kod Rakovice, poginulo je svih četvoro putnika, saopštio je direktor hrvatske Civilne zaštite Damir Trut.

„Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoj zadatak i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz vazduha, poslate su kopnene snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici Cesne poginuli i slijedi policijski uviđaj”, rekao je Trut.

On je naglasio da je avion, koji je juče nestao po polijetanju iz Splita, pronađen nekoliko stotina metara od Broćanske kose, prenosi Index.hr.

„Ovaj avion, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Kamp za pretragu ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati da pomaže sa izvlačenjem letjelice i poginulih”, rekao je Trut.

On je u ime svih operativnih snaga izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih.

Avion je juče krenuo iz Splita ka Njemačkoj, a oko 11:25h mu se gubi svaki trag. Hrvatska služba za vazdušni saobraćaj obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestaloj letjelici tipa Cesna i to sjeverno od Rakovice, na visini od 2.300 stopa, koja je prolazila pored Splita i kretala se ka Njemačkoj, javili su hrvatski mediji. Ekipe policije i spasilaca odmah su izašle na teren.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *