Uhapšen sinoć na Zabjelu Privođenje Rogošića | Izvor: Vijesti Online/Luka Zeković

Rogošiću određeno zadržavanje do 72 sata

Crna Gora

Osnovni tužilac Nikola Boričić odredio je zadržavanje do 72 sata Aleksandru Ćapu Rogošiću (45), uhapšenom sinoć u podgoričkom naselju Zabjelu, kojeg policija sumnjiči za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda sugrađaninu Draženu Vojvodiću.

Rogošić se na saslušanju branio ćutanjem.

Kako prenose “Vijesti”, zbog pokušaja sprečavanja policajaca da uhapse tog četrdesetpetogodišnjaka, uhapšeni su njegov brat Vladan Rogošić, Jovan Nešković i Aleksandar Bokan, dok se za dvojicom njihovih saučesnika traga.

Tužilac Boričić saslušao je Neškovića i Bokana, a očekuje se da sasluša i Vladana Rogošića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, Rogošić je uhapšen u Ulici Blažene Ozane.

Policija je na njegova vrata pokucala nakon što je utvrđeno da je juče ujutro pretukao jednog sugrađanina, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

„Nakon saznanja da je Rogošić nanio teške tjelesne povrede licu koje je juče ujutro primljeno u Urgentni blok kliničkog centra, policija je sa nalogom za hapšenje otišla po Rogošića. Nakon par minuta ispred njegove kuće došlo je više muških osoba koje su pokušale da spriječe hapšenje. Rogošić je u tom trenutku krenuo ka policijskom službeniku da ga napadne, a potom pokušao da pobjegne. Inspektori su ga sustigli, savladali i lišili ga slobode”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz te bezbjednosne institucije.

Prema njegovim riječima, istovremeno su uhapšeni Vladan Rogošić, Bokan i Nešković, a dvojica onih koji su sprječavali hapšenje u bjekstvu su i policija za njima traga.

Aleksandar Ćapo Rogošić od ranije je poznat istražnim organima. U policijskim spisima taj četrdesetpetogodišnjak evidentiran je kao bezbjednosno interesantno lice.

Hapšen je više puta, a policija je povremeno oduzimala njegove četvorotočkaše kako bi utvrdili da li, eventualno, potiču iz krivičnih djela.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *