Ardijan Mavrić izabran za predsjednika SO Ulcinj Omer Barjaktari | Izvor: UL info

Barjaktari izabran za predsjednika Opštine Ulcinj

Crna Gora

Funkcioner GP URA i nosilac liste “Za novi početak”, Omer Bajraktari novi je predsjednik Opštine Ulcinj. To je odlučeno na nastavku  sjednice SO Ulcinj.

On je dobio podršku 18 od 20 prisutnih odbornika na prvoj sjednici nakon konstituisanja Skupštine. Sjednici nijesu prisustvovali odbornici DPS i DUA. Bajraktari se zahvalio na povjerenju koje mu je ukazano i poručio da će za sve ljude sa idejama i kvalitetnim prijedlozima vrata kabineta predsjednika uvijek biti otvorena. „Grad koji ne skluša svoje stanovnike je prazan i gubi smisao postojanja. Interes Ulcinja mora da bude iznad svakog našeg pojedinačnog ili partijskog. Zato, može Ulcinj, pravo i časno, ako radimo svi zajedno i ako nam je on na prvom mjestu”, poručio je Bajraktari.

Odbornici su juče  glasali i za  razriješenje  vd sekretara Skupštine Besarta Resulanija. Na njegovo mjesto imenovana Mirijeta Đoni.

Potpredsjednik Force Ardijan Mavrić izabran je na konstitutivnoj sjednici za predsjednika SO Ulcinj.

Sjednica u ovom gradu je počela nakon što je Vlada CG juče dala saglasnost na informaciju kojom je predviđeno da se danas održi zasijedanje na kome će biti izabran predsjednik Skupštine opštine i time konstituisan lokalni parlament, prenosi Dan

Mavrić je položio zakletvu i zahvalio se odbornicima na ukazanim povjerenju. Kazao je da ga očekuje puno posla jer Opštini trebaju kvalitetne odluke i mnogi projekti. Najavio je jačanje kontrolne uloge Skupštine i pozvao sve odbornike i vlasti i opozicije da udruže snage za bolji život i standard građana.

On je za 14 sati zakazao sjednicu na kojoj će se birati predsjednik Opštine.

Sjednicom je predsjedavao odbornik Mehmet Zenka, a jedina tačka dnevnog reda bila je izbor predsjednika Skupštine. Sjednica je bila prekinuta, ali je nastavljena uz predsjedavanje Gencija Nimanbegua.

Za prvog čovjeka parlamenta Forca je kandidovala potpredsjednika te stranke Ardijana Mavrića a DPS je kandidovala odbornicu Ivanu Jančić Popović.

Odbornici su se o kandidatima izjašnjavali tajnim glasanjem. Lokalni parlament broji 33 odbornička mjesta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *