Po isteku mandata Đukanović i Abazović | Izvor: Predsjednik Crne Gore

Abazović očekuje povlačenje Đukanovića

Crna Gora

Predsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je kako vjeruje da će predsjednik Milo Đukanović po isteku mandata otići u političku penziju.

On je to rekao u u intervjuu za list “Nova”.

Iz DPS-a su kazali da će se Đukanović povući onda kada on to sam odluči.

„Da je DPS dobio po jedan glas svaki put kad bi neko najavio povlačenje predsjednika, na izborima bismo ostvarili veći broj glasova nego što je upisano birača u biračkom spisku. Ovako, moramo se zadovoljiti sa nekih 145 hiljada”, napisao je na Tviteru Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

On je kazao da se oni koji se neosnovano nadaju da će se Đukanović povući iz političkog života moraju zadovoljiti okolnošću da će se to desiti onda kada se predsjednik Crne Gore i DPS-a sam odluči na to.

Abazović je rekao i da bi najbolja potvrda odnosa sa Srbijom bi bila da se Svetozar Marović pojavi u Crnoj Gori i bude priveden pravdi, uz pomoć nadležnih vlasti u Srbiji koji bi završili svoj dio posla.

U intervjuu se dotakao i sastanka u Beogradu sa patrijarhom Porfirijem

„Stvorila se retorika da će nova crnogorska Vlada da širi neprijateljstva prema crkvi i prema nacionalnim zajednicama i da će biti otimanja imovine. Stoga sam imao krajnje ljudsku potrebu da u vrlo otvorenom i prijatnom razgovoru sa patrijarhom objasnim da lično ja nemam takve namjere”, zaključio je Abazović u intervjuu. 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.