„Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju“ Izvor: Twitter/Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

Crna Gora, S. Makedonija i Bugarska zatvorile vazdušni prostor za Lavrova, otkazana posjeta Beogradu

Region

Posjeta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazana je nakon što su okolne zemlje zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion, rekao je novinskoj agenciji Interfaks izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Izvor je potvrdio pisanje srpskih medija u kome se navodi da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji je trebalo da preveze ruskog diplomatu u Beograd.

„Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju“, rekao je izvor, javlja Rojters.

Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor, uoči najavljene posjete Lavrova Srbiji, objavio je Sputnjik, što je medijima potvrdila i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Odbijanje niza evropskih zemalja da u Srbiju puste avion sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom pokazatelj je kompleksa političke inferiornosti, ocijenio je predsednik međunarodnog komiteta Savjeta Ruske Federacije Grigorij Karasin, javila je agencija RIA Novosti.

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov potvrdio je za Sputnjik da je Podgorica zabranila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor.

„Potvrđujemo da je Podgorica odbila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor“, rekao je Maslenikov.

Prethodno je ambasadorka Rusije u Sofiji Eleonora Mitrofanova potvrdila da je Bugarska odbila da obezbijedi vazdušni koridor za avion ruske vlade.

„Mogu da potvrdim da bugarske vlasti nijesu dale dozvolu za prelijetanje aviona s ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom”, rekla je Mitrofanova.

Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je Sjeverna Makedonija odbila zahtjev Ambasade Rusije da kroz vazdušni prostor te zemlje preleti avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *