Za nepunih neđelju dana

Više od 100.000 građana potpisalo peticiju protiv Pinka i Hepija

Region
Izvor: Nova S

Za nepunih neđelju dana više od 100.000 građana potpisalo je peticiju za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Hepi, objavila je organizacija “Kreni-promeni”, koja je i pokrenula peticiju.

„Imamo još 11 dana do isteka roka za prijavu REM-u, i naša želja je da im odnesemo makar onoliko kutija koliko smo nosili prilikom predaje peticije protiv Rio Tinta, kada su se službenici u zgradi Predśedništva doslovno krstili u čudu“, navodi se na Fejsbuk stranici “Kreni – promeni”.

Kako je ranije saopšteno iz te organizacije, Hepi i Pink godinama koriste nacionalne frekvencije kao opšti pružaoci medijskih usluga kršeći Zakon o elektronskim medijima dok nadležne institucije ćute.

„Nasilje nad ženama, napadi, tuče i psovke, pornografija kao i unošenje oružja su samo neke od scena koje su građani mogli viđeti na nacionalnim frekvencijama ovih kanala. Demokratija podrazumijeva i služenje zakonu, a ne pojedincima bliskim vlasti. Pozivamo građane da nastave sa potpisivanjem peticije i omogućimo vraćanje programa na malim ekranima u zakonodavne okvire na linku“, zaključuju iz “Kreni-Promeni”.

REM je sredinom aprila raspisao javni konkurs za dodjelu četiri nacionalne frekvencije za televizijsko emitovanje. Iz konkursa je isključena peta – slobodna frekvencija, koja je nekada pripadala TV Avala.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *