Abazović naglasio da će dolazak ove kompanije višestruko pozitivno uticati na razvoj lokalne zajednice u Utjehi Izvor: Vlada CG

Kompanija “Artec 3D” izradila 3D portret Abazovića

Crna Gora

Multinacionalna kompanija “Artec 3D” koja počinje sa radom i u Crnoj Gori, nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, izradila je njegov 3D portret koristeći moderni ručni skener visoke rezolucije, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Ista kompanija, 2014. godine, na identičan način izradila je 3D portret tadašnjeg američkog predsjednika Baraka Obame, predstavljajući svijetu inovativni način izrade otiska lica čovjeka”, ističe se u saopštenju Vlade.

„Srećni smo što je kompanija ovakvog renomea, koja sarađuje sa najvećim svjetskim brendovima, stigla u Crnu Goru. Vlada će biti pouzdan partner svih investitora koji žele fer poslovanje u Crnoj Gori”, istakao je Abazović.

On je naglasio da će dolazak ove kompanije višestruko pozitivno uticati na razvoj i jačanje lokalne zajednice u Utjehi, gdje će biti smješten “Artec 3D”, ali i na društvo u cjelini, jer će ova kompanija sarađivati i sa akademskom zajednicom koja će moći da prikuplja znanja i vještine od najboljih stručnjaka iz oblasti tog IT sektora.

„Na jučerašnjem sastanku sa osnivačem, predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom kompanije “Artec 3D” Artemom Jukinom i njegovim saradnicima, Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru ove renomirane multinacionalne kompanije, koja ima namjeru ove godine zaposliti 100, a do 2024. godine 300 ljudi”, poručili su iz Vlade.

Jukin je tokom sastanka istakao da je Crna Gora zemlja prijatna za rad, sa odličnom klimom i prirodnim bogatstvima, multikulturalna sredina sa prijateljski nastrojenim ljudima i da će Artec 3D privući i druge IT kompanije i digitalne nomade da svoj biznis prebace u Crnu Goru.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *