Kompaniji odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva

United Media postala većinski vlasnik Vijesti

Crna Gora

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi, postala je većinski vlasnik medijske kuće Vijesti.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva u Vijestima, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.

„Vijesti su primjer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primjer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina. Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti dio portfolija United Media. Nastavićemo da njegujemo vrijednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu ali i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike”, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

„Srećni smo da je i formalno finalizovan naš dogovor sa United Media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unapređivala dominatna pozicija Vijesti na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi dioničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski dioničar Vijesti”, naglašava Željko Ivanović, jedan od osnivača Vijesti i predsjednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

„Investicija United Media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela Vijesti i da će kompanija moći da nastavi ekspaniziju kako bi kvalitetne vijesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i web portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona.

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliju se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portali i radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udio u medijima.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *