Oštra polemika Jokovića i Milačića Milačić i Joković

Glasanje o Temeljnom ugovoru sa SPC u petak na sjednici Vlade CG

Crna Gora

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković saopštio je da će se u petak na śednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koja je, kako je rekao, jedina kanonska crkva u našoj zemlji.

On je to u parlamentu saopštio odgovarajući poslaniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, koji je podśetio na jutrošnju informaciju da Vlada i CPC treba da potpišu temeljni ugovor.

Milačić je rekao da je CPC nekanonska vjerska organizacija.

“Vaša uloga u čitavoj ovoj priči o Temeljnom ugovoru je da popločate put da se potpiše ugovor sa tzv. Crnogorskom, tzv. pravoslavnom, tzv. crkvom”, rekao je Milačić u obraćanju Jokoviću.

Navodeći kako poštuje SPC i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Joković je rekao da on vodi politiku SNP-a.

“Ne dozvoljavam nikome da određuje šta će SNP raditi i šta je uradio. Milačić izbjegava sad i kaže vidite šta je uradio, i potpisaće se ugovor sa CPC. U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa jedinom kanonskom Crkvom u Crnoj Gori, SPC. Ovo izbjegava”, rekao je Joković, odgovarajući Milačiću.

Poručio je da je “ovo Vlada pomirenja i proevropska Vlada” koja će nastaviti da radi onako kako je dogovoreno, shodno prioritetima koji su SNP opredijelili da bude dio 43. Vlade Crne Gore.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *