Podržaće bolju saobraćajnu i energetsku integraciju sa regijom Izvor: Vlada Crne Gore

Marović i Zakaria: Podrška EBRD-a za nastavak izgradnje autoputa

Crna Gora

Crna Gora očekuje značajnu podršku Evropske unije i Evropske banke za obnovu i rezvoj (EBRD) prilikom finansiranja nastavka izgradnje autoputa Bar-Boljare, za koju je u toku izrada projektne aplikacije kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir, saopštila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović tokom sastanka sa šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Remonom Zakarijem.

Ona je objasnila da projektnu aplikaciju za ZIO priprema Ministarstvo kapitalnih investicija, a njen cilj je priprema glavnog projekta i tenderske dokumentacije za dionice Mateševo-Andrijevica i Smokovac-Farmaci. Marović je istakla odličnu saradnju sa EBRD-om u kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir, putem kojeg EBRD u Crnoj Gori finansira projekte iz oblasti energetike, saobraćaja i digitalne infrastrukture.

Zakaria je kazao da je EBRD spreman da kreditno podrži Crnu Goru u naznačajnijim izazovima kao što su upravljanje čvrstim otpadom i prioritizacija izgradnje putne infrastrukture.

“EBRD ostaje posvećen pružanju podrške projektima obuhvaćenim zelenom agendom, malim i srednjim preduzećima i boljoj povezanosti Crne Gore sa regionom, kako saobraćajnoj, tako i energetskoj”, zaključio je Zakaria.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *