Saopštenje MUP-a Srbije Izvor: MUP Srbije

Uhapšen 21 huligan zbog napada na policiju za vrijeme Europrajda

Region

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su 21 pripadnika navijačkih grupa zbog sumnje da su nanijeli povrede dvanaestorici policijskih službenika 17. septembra kod Karađorđevog parka i pričinili materijalnu štetu na imovini Ministarstva unutrašnjih poslova veću od dva miliona dinara, prenosi N1.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, po čijem nalogu je formirana Radna grupa čiji je zadatak bio da otkriju identitet osoba koje su učestvovale u napadu na policijske službenike za vrijeme održavanja Europrajda, pohvalio je rad srpske policije i poručio da dok je on ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policajce.

„Nasilje se neće tolerisati od koga god da dolazi. Nijedan policajac ne izađe na ulicu sa željom da nekoga povrijedi, a oni koji na ulicu izađu naoružani motkama i bakljama ne idu da se obračunavaju sa bilo kim drugim nego sa policijom. Moj zadatak kao ministra unutrašnjih poslova je da se svaki policajac sa posla vrati svojoj porodici živ, zdrav i nepovrijeđen, a da javni red i mir budu sačuvani. Prije nego što napadnete policiju dobro razmislite o posljedicama koje to donosi. Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova niko neće nekažnjeno tući policiju“, poručio je ministar Vulin.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Beogradu, izvršila pretres na više desetina lokacija i tom prilikom je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava, palica, noževa, vatrenog oružja, opojnih droga i drugih predmeta krivičnih djela.

Protiv pojedinih lica biće podnijete i krivične prijave zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *