Izvor: Srđan Boljević

Milatović uputio poziv za pregovore o formiranju vlasti

Crna Gora

Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na nedavno održanim lokalnim izborima u Podgorici, uputio je za srijedu, 2. novembra, poziv na pregovore o formiranju nove vlasti u glavnom gradu.

Poziv na “inicijalni sastanak povodom dogovora o što skorijem formiranju lokalne vlasti”, kako se navodi u dokumentu, upućen je nosiocima lista “Za budućnost Podgorice”, “Idemo ljudi” i “Može Podgorica, Ovo je naš grad” – Jeleni Borovinić Bojović, Danilu Šaranoviću i Luki Rakčeviću, prenosi portal RTNK.

Milatović je predložio da sastanku, osim nosilaca lista, prisustvuju i članovi pregovaračkih timova, rekavši da su timovi do tri člana optimalan format razgovora.

„Vjerujem da ćemo na ovom sastanku, u otvorenoj i srdačnoj atmosferi, razmijeniti mišljenja o prioritetima buduće gradske uprave, kao i utvrditi principe, format i dinamiku budućih razgovora”, naveo je Milatović u pozivu.

On je zamolio da nosioci navedenih lista njegov poziv proslijede i političkim činiocima svojih izbornih lista, kao i da do utorka, 1. novembra, očekuje obavještenje o sastavu pregovaračkog tima.

U ime pokreta Evropa sad, u razgovorima će učestvovati Filip Ivanović, Andrej Milović i Anđela Jakšić Stojanović.

Milatović je predložio da se sastanak održi u srijedu u podne, u prostorijama pokreta Evropa sad.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *