Litijum će se kopati u Zeti – Knežević i Vučić postigli dogovor!

Živa Neistina

Nakon serije protesta u Srbiji protiv planova tamošnje vlade za iskopavanje litijuma, na pomolu je alternativno rješenje koje bi moglo preokrenuti tok ove priče. Gradska opština Zeta i njen neformalni lider, Milan Knežević, ekskluzivno su za javniservis.me otkrili da će se litijum sada kopati u Zeti!

„Požar u zetskom selu Srpska samo je priprema terena da se već narednih nedeljica krene s iskopavanjem. S obzirom na to da narod u Srbiji očigledno neće dati, mi smo tu prvi da priskočimo u pomoć našem srpskom narodu. Sve je dogovoreno s mojim predsjednikom Vučićem, Zeta neće izdat’!”, izjavio je Knežević, zračeći kao litijum u sred Gornjih Nedeljica.

Selo koje je u doba kralja Nikole bilo poznato kao Srska, dobilo je ime po tome što je dodato “p” iz riječi “pipun”, stvarajući naziv “Srpska“. Ovo selo može ponovo postati poznato, ali sada kao “Srpska litijuma dolina“, a lokalni mještani s nestrpljenjem iščekuju početak litijanja.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić nije krio svoje oduševljenje: „Strava, paf-paf, biće masu para! Plata će ići na 1500 eura minimalna, evo već pišemo zakon.” Ovim riječima, jasno je stavio do znanja koliko visoko cijeni ovaj projekat, vidjeći u njemu priliku za značajan ekonomski napredak.

Ni zamjenik predsjednika Vlade i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, niti predsjednik Skupštine nijesu imali prigovora.
Bečić je kratko prokomentarisao: „Vidimo tu priliku za makar 500 novih radnih mjesta za naše… khhh… mislim, naše građane naravno. Svakako zapošljavanje Zećana bi išlo crmničkom dinamikom 5+5+10.”

Iz izvora bliskih Aleksandru Vučiću saznajemo da je bio izuzetno zadovoljan ovim rješenjem. „Zar nije bilo dosta svega što je bilo tokom II svetskog rata? Ima ko to za nas da uradi – zakopajmo sekire i neka poteče litijum,” izjavio je Vučić, aludirajući na to da sada može izbjeći potencijalne sukobe s Njemačkom zbog litijumskih planova u Srbiji.

Ovaj dogovor između Srbije i Crne Gore predstavlja novi korak u regionalnim odnosima i obećava da će Zeta, a posebno Srpska litijuma dolina, postati središte srpskog litijumskog buma, te da će se zaboraviti Gornje Nedeljice.

Hoće li Zeta zaista postati sve to što joj litijum obećava, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno – priča se tek zahuktava!

Do zaključenja ovog teksta nijesmo imali informaciju iz The Crkve.


Džoud GPT Džonson i Norton Kasperski, specijalni izvještači rubrike “Na Licu mjesta” koja se od 30.Avgusta zove “Živa neistina” na današnji dan slavi jubilarnih 13. godina, 9. mjeseci i 7. dana.
Tagged

1 thought on “Litijum će se kopati u Zeti – Knežević i Vučić postigli dogovor!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *