Izvor: Džoud/Privatna arhiva

Petom ešalonu, spremnom za prebjeg

Dežavi
Piše: Dejan Pejović

SVI! oni koji dolaze iz korpusa Lomita, a pitaju se što'vo'bi, a jutros mi se obratilo za savjet par izgubljenih i zgroženih, doduše iz petog DPS ešalona, svakako, pokušaću objasniti, ali ozbiljno.

Dragi SV!, iako stvari, posebno prave stvari nisu crno bijele, ova koja se tiče ugrožene i zgrožene Gradske crnogorske elite, koja je svojevremeno vedrila, oblačila nebo i armani nogavice je prilično jasna.

Jasna je kao zvijezda koja davno zasijaše na crnogorskom nebu.

Ta zvijezda se zvala LSCG. (Znam da vas ova tema i skraćenica još više zgražava od pada u Podgorici, ali da se vratimo na uzrok, da bi se shvatila posljedica). Ok. imamo različita mišljenja o toj zvijezdi, ali i najdublji DPSovci znaju reći i ponositi se što je LSCG zvijezda postojala i sijala u opštem mraku. Da, mraku kojem su njihovi politički oci dominantno kumovali i kojih se nisu odrekli, nego su ih SV! drugoešalonci po ko zna koji put htjeli maskirati.

Ovog puta zanimljivo ne sa dva prsta, već sa onim njihovim starim palcem. Dva prsta su očito potrošili…E to je dodatni motiv ovog pisanija.

LSCG zvijezda se, istini na volju, gasila dijelom i zbog strukture, jer bješe sazdana i od pjesme, bješe romantičarska i boemska, ali se ugasila prije svega zbog svih onih entrance i exit poll policijskih, udbaških, neljudskih, ucjenjivačkih metoda kojima se vaš DPS služio tokom tri decenije.

Bilo je zaista dosta onih iz LSCG koji su pristali i pristajali da aboliraju DPS zarad ličnih sinekura. Takvi su bili i usisani od vaše Crne Rupe i kao ljudi i kao Ranje Đonovići.
Strateški cilj je bio ugasiti LSCG zvijezdu ili usisati je i na njenom svjetlu, ali ugašenoj zvijezdi sazdati (kako nam poručiše VIJESTI I DPS, na novogodišnjem kalendaru 2001. godine) NOVU CRNU GORU. (Sjetimo se i pjesme, tako se zvala).

Da ponovim, na svjetlu ugašene zvijezde sazdati SUPERNOVU (DPS) CRNU GORU!

Može li to?

Kažu astronomi da mnoge zvijezde koje u sadašnjem trenutku možemo vidjeti na noćnom nebu više ne postoje, već da vidimo minuli sjaj davno ugašenih zvijezda.

E taj sjaj, kako bi to otpjevao Oliver u štoriji o Nadalini, se od strane DPS i satelita trpao i u šorbulu i na joko, sirovo i u tvrdo i u meko i u gusto i u ritko i sa svom mogućom spizom mutio, kako bi se maskirao milijarder Milo Đukanović sa svojom svitom i da bi se izjednačili sa Crnom Gorom.

Za Crnu Goru, odnosno crnogorsko društvo je bila najopasnija stvar sinonimno je vezati uz DPS i Mila.

Takvu “pravu stvar” su mogli napraviti samo njeni najljući krvnici koji su navodno pjevali o Crnoj Gori, ali svaka pjesma mi je ličila na jednu staru, apsolutističku sintagmu, “poslije nas potop”.

Ne mislim ni da je LSCG bio Crna Gora, niti je mogao biti, ali je bio istinski pokret za nezavisnu Crnu Goru i za zvijezdu u EU, još onda, kad je ta evropska zajednica, sijala istinskim sjajem, žive zvijezde.

Odavno više nemamo ni LSCG zvijezdu, ni sjaja, već tek jedva živu sijalicu iz Episkopa(uređaj iz srednje škole) Mila, koji održava lažno svjetlo, tako da dragi SV! nemo'te žalit’ ni za mrakom, ni za vašom Crnom Rupom, nego se vi potrudite da vam vrhuška ode što prije do ŽaSpu.
SV! V! kojima je prosperitetna i uređena Crna Gora zaista na srcu krenite ispočetka, bez prečica, ravno s dna.

Bez bolnog sučeljavanja sa istinom i pokazivanja plavih torbi pulitičkih otaca, svetosavske će rasti, a vi ćete padati zajedno sa DEMOKRAT…

Dobro, moram ostaviti nešto i za neki drugi post. Dosta je ovo. Da ne miješam babe i žabe. Dosta su metafore bile zvijezde i crna rupa. Ako nije jasno, nema veze, upućeno je rekoh, petom ešalonu, spremnom za prebjeg.

Tagged

2 thoughts on “Petom ešalonu, spremnom za prebjeg

  1. Nažalost ne ostaje ništa osim gorko-slatkog osjećaja da si ih glaso ‘90 ako si imo sreće. Danas je to skoro skroz irelevantno kad vidoš u kojem ludilu živi ova Crna Gora danas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *